Onsdag

Jag är stolt, jag har pluggat en hel halvtimme ADA! Det är helt otroligt. Fick de rätt svaren till gamla tentan av Filip så nu sitter jag och försöker pussla ihop svaren med tentan - vilket har visat sig vara allt annat än lätt. Men det ska nog gå. I morgon ska jag försöka sitta en timme.

Dagen har gått åt för att träna gyckel, vilket är ganska underhållande trots att jag sjunger så illa att idoljuryn skulle svimma av rädsla om jag sökte... Jaa... men jag har ändå återupptagit skrivandet av en nollesång. Inte för att det spelar någon roll med tanke på att alla mina förslag hittills när vi har skrivit gyckel har blivit nerröstade... men jag skriver ändå och enligt mig blir den här nollesången faktiskt ganska bra!

Tisdag - eftermiddag

Okej, så jag vet att jag skulle plugga ADA, men det har inte riktigt blivit av. I morgon ska jag dock ta mig i kragen och göra något åt detta lilla problem.

Fick en rolig överraskning förut. Hittade pengarna jag fick på min student. 3000 spänn!! Hur fan glömmer man bort 3000 spänn??

Tisdag - morgon

Vaknade 07.00 i morses av att katten skrek utanför dörren och ville in. Gjorde vår terror-katt till lags och gick sen tillbaka till sängen och sov en timme till. Sen har jag suttit som klistrad framför datorn och tagit hand om TingeLing-grejer. Första eventet ser ut att bli av i skiftet mellan April och Maj, det ska bli skoj - hoppas bara att folk ställer upp och kommer och inte är lika tråkiga som de brukar och stannar hemma... får väl locka med mat och alkohol.

Måndag

Nu var det ett tag sen jag bloggade senast och detta beror på att min datorn blev utsatt för en trojan i onsdags och kraschade - inte skoj alls! Hur som helst, det som har hänt sen dess är att jag har haft gyckelträning 24 timmar om dygnet känns det som, samt varit på utbildning med fadderiet. Roligt värre! Kommer bli ett tajt gäng tillslut.

Nu är det snart påsk och vad ska jag hitta på under dessa öde dagar?

Jo, nr 1 är att plugga på ADAn som jag ska ha omtenta på nästa vecka. Tack Filip för att du skicka svaren på den gamla tentan, nu kanske man kan försöka förstå vad Olle menade med frågorna.

Nr 2 är att kontakta det där företaget som var intresserade av att anordna en föreläsningskväll med TingeLing. Måste läsa igenom alla testamenten någon dag också - troligtvis i morgon.

Nr 3 Träna gyckel. Nu ska texterna etsas in i hjärnan på mig så att jag kan sjunga dem är jag sover.

Nr 4... hmmm... finns det en nr 4??

Hur som helst, ska emellan dessa tre punkter hinna med att träffa tjejerna (i alla fall så många av dem som är hemma) och ta en tripp till Ullared och Gekås på fredag.


Go the distance

Idag tog jag i tu med problem som legat och gnagt ett tag. Det ena utvecklade sig så som jag ville. Det kommer lösa sig och bli bra.

Det andra däremot, löste sig inte riktigt så som jag ville men jag måste acceptera det vare sig jag vill eller inte. Det kommer göra ont, men jag överlever. Det har jag ju gjort hittills...



... nån dag ska jag nå dit!


Måndag

Har varit krasslig idag men kämpade mig iväg till skolan i alla fall. Efter två föreläsningar mellan 08.00-12.00 är man ganska seg i huvudet, ändå hade man en lektion kvar i Matlab. Om jag tyckte vår tråkiga föreläsare och virriga lektionslärare i Elektroteknik inte var en bra kombination så är Matlab och en engelsktalande assistent med indiskbrytning en ännu värre kombination. Det här kommer bli så kul! Eller?

Har även fått tummen ur och gjort lite grejs till både Tingeling och Fadderiet som jag borde gjort redan i helgen, men ja ja... nu har jag i alla fall börjat.

Söndag - eftermiddag

Åh typiskt! Skulle åka iväg på mys med fadderiet vid två, tror ni inte att man plötsligt börjar frysa och må illa som en idiot just precis då! Så typiskt. Så nu har jag legat nerbäddad under termotäcket mitt med tjocka kläder och ändå frusit.

I morgon är det skola igen, hoppas man är lite piggare då...

Söndag - morgon

Har vaknat upp från ännu en lång natt ute. I Fredags var det inflyttningsfest hos Maria och Marta, det blev en kväll som bara kan beskrivas som ytterst underlig men väldigt rolig. Då okm jag och Jessica inte tillbaka till min lägenhet förran halv fyra på morgonen.

Igår var det lite förfest hos Ann-Sofie och sedan var det Goldfever för mig och Jessica på Kårallen medan de andra drog... ja, vart nu bestämde sig för att ta vägen. Rätt nice att festa med läkare - skulle lagt in en stöt på någon bara. De har ju ganska bra framtidsutsikter.

Torsdag

Idag har det varit en sjuhelvetisk dag! Började med att jag kom hem sent från fadderimyset igår. Sen kunde jag inte sova på hela natten pga av värkande knän och rygg. Sen började vi skolan igen och drog i gång med en härlig Mekaniklektion följt av tre föreläsningar. Så sprängande huvudvärk när man kom hem var ganska givet. Nu käkar jag grapefrukt och sprutar ut saft över hela datorn. Ska sova snart.

Everything changes...

Det sägs att förändringar är bra. Men... tänk om saker man gillar förändras till det sämre, tänk om förändring innebär att man förlorar en kär vän. Är det en bra förändring?

Vanligtvis är jag för förändringar, men den senaste tiden har förändring inneburit även att jag verkar förlora två av mina bästa vänner. Jag vet att alla säger att jag bara inbillar mig, att allt är som det brukar. Men det känns inte så, något har förändrats. Det är inte samma känsla, inte samma stämning som förut. Jag vill inte förlora dem men jag vet inte vad jag ska göra för att hindra det heller.

Varför måste vissa saker förändras?



Everything changes...from now on...


Uttråkad!

Usch, är så uttråkad att jag håller på att dö! Det händer ju ingenting här uppe. Fick reda på precis att ansvaret om Tingeling inte kommer skifta förrän i Juni, kommer ju hinna dö av leda tusen gånger om innan dess! Vad ska jag nu göra?

16.07

Har vart ute i över en och en halv timme och plåtat våren som är på intåg. Svinkallt med tanke på att jag glömde både mössa och halsduk och tappat bort mina vantar. Värmer händerna på tekoppen men det ger inte så stor skillnad.

Läste ut min bok förut och började på en ny, även denna om vampyrer (nej, inte Twilight!!). Fast den här nya verkar typ hundra gånger bättre för nu händer det faktiskt någonting. Men favoritboken med vampyrer är ändå Hôtel Transylvania.

Funderar på om man kanske skulle ta tag i Tingeling snart. Sista ansökningsdagen är ju trots allt på torsdag så då kan det ju vara lämpligt att samla ihop de intresserade... typ alla tre. Kanske ska kladda ner lite på ett papper vad jag måste säga till dem och så, annars lär jag glömma av det. Måste skicka mejl till Sofia nån dag också och bestämma möte nya och gamla Tingeling så att vi kan få tillgång till allt vi behöver för att sen kunna planera på riktigt vad vi ska göra och satsa på.

(Önskar också att Filip kan meddela hur det blir med fadderiet, om jag får vara med eller inte. Så man slipper fortfarande hoppas...liksom!)

08.36

Vaknade upp efter en väldigt turbulent natt. Har haft bland världens mest udda drömmar i natt. Blev jagad av något egyptiskt monster (inte en mumie, mer en orm stpr som tusan) som endast kunde dödas genom att man stängde in den under en pyramid med guldskynken eller sand. Min följeslagare var udda nog Jago från Aladdin (??!). Vi tog även snålskjuts bort från monstret på ett vårtsvinsliknande monster som var stor som tusen, men idioten skulle promt springa mitt igenom den hjord av galna konstiga djur som vi mötte... så det är ett under att jag fortfarande lever!

Sen drömde jag en annan knäpp dröm där David och Moell var astaskiga mot mig hela tiden. *gråt i ena ögat*

Igår var det melodifestivalen. Som vanligt vann fel låt, fast skillnaden från förra året var att Anna Bergendahls låt faktiskt är bra men jag ville inte att den skulle representera Sverige. Jag hejade Salem Al Fakir som kom två, Darin som kom trea och efter mycket övertalning från Elin, Linn och Johanna även Eric Saade som kom trea. Visst är det ironiskt att mina favoritlåter kommer precis under första platsen.

Som alla andra bloggare får jag väl lista alla bidrag och säga vad jag tyckte om dem (kör i den ordningen resultatet blev):

1. Anna Bergendahl - This is my life
Låten är bra och framförs av en bra artist men passar den verkligen i ESC? Personligen tror jag att den kommer försvinna i mängden men det finns ändå en liten skrällvarning på den här så se upp! Ett plus i kanten för att hon valde hallonröda converse till den sockersöta klänningen och inte högklackade skor som alla andra schlagerdivor.

2. Salem Al Fakir - Keep on walking
Min absoluta favoritlåt under hela melodifestivalen. Efter de tio första sekunderna är man såld på låten. Enastående låtskrivande som Al Fakir kan ta all credit för. Den här låten hade stuckit ut lite i ESC men inte för mycket för att bli ratad. Jag tror den hade gått långt.

3. Eric Saade - Manboy
Från att först hatat låten mer än någonting annat kan jag inte förundras över hur mycket en hundvalp i en dusch kan få en att ändra sig. Tycker det är konstigt att den här låten inte fick svenska folkets högsta poäng då jag var säker på att alla fjortistjejer skulle rösta på den söta pojken. Och låten då? Den är catchy, hade kunnat gå riktigt långt i ESC. Saade hade utan tvekan gårdagens bästa shownummer!

4. Darin - You're out of my life
En sorgsen powerballad framförd av en sockersöt pojke med hundvalpögon som får vilket flickhjärta att brista, hur kan man inte gilla Darin? Min andra favorit under årets Melodifestival. Gjorde ett ypperligt klädval igår genom att uppträda helt i vitt, fick hela framträdandet att bli mer pampigt. Darin hade utan tvekan fått hela Europa att känna medledande och skicka sympatiröster då han sjunger för allt hans brustna hjärta klarar.

5. Timoteij - Kom
Fyra klämkäcka tjejer med instrument som sjunger en ännu mer klämkäck sång. Plötsligt innehåller tvn mer socker än Colan. Låten hade kunnat vara bra om man tog bort sången och skrev en helt ny på engelska, klippte bort tjejerna och sätter dit en irländare och tar bort den fåniga dansen. Trots att tjejerna kommer från mina hemtrakter kan jag inte annat än att rata låten. Skräll? Ja, de borde inte tagit sig vidare från deltävlingen. Och vad var det med deras kläder? Bleka pasteller i Melodifestivalen? Men komigen tjejer! Visa att ni har något att komma med och ta på er lite färg.

6. Andreas Johnson - We can work it out
Ja, det kan behövas lite mer work på det här framträdandet om det verkligen ska lyfta, tex ta bort Robin Hood - kläderna! Låten är riktigt bra även om den inte når samma stjärnglans som Sing for me och den andra han har tävlat med. Förtjänade helt klart en högre position.

7. Ola - Unstoppable
The return of Natalie. Varför gör man en return av någonting och vem fan ÄR Natalie? Låten är svängig och dansvänlig men precis som med Love in Stereo så är lilla Ola mycket bättre live än på skiva. Tråkigt att han inte kom högre upp i startfältet men kanske var det på grund av avsaknaden av bakgrundsdansare och en riktig show??

8. Jessica Andersson - I did it for love
Gäsp. Smäktande powerballad som aldrig lyfte. Trots att jag har lyssnat på låten ett flerttal gånger kan jag inte för mitt liv sjunga en rad i låten. Att uppträda i en blakrosa nästan hudfärgad långklänning med en kudde på axeln var inte ett bra klädval. Återigen - vart är färgen?

9. Peter Jöback - Hollow
Ännu en kraftfull ballad. Gäsp. Låten är bra men sjönk väsentligt i position på grund av sitt alltför musikalliknande framträdande. Musikaler och Schlager går inte ihop än så länge. Och vad var det med kläderna? Har de hittat Fantomen på Operan?

10. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Vad ska man säga? Tantschlager-varning. Det är inte längre okej för en tant med 40-årskris att trava runt i en hudfärgad nästan genomskinlig klänning och sjunga om män i 20-års åldern! Det gick bra 2005 men nu är det 2010 - ta på dig kläder! Jag struntar i om hon har startfältets snyggaste ben, det är fortfarande SÅ FEL!


Hmm... efter att ha tagit ut mina aggressioner på årets finalstartfält så har jag bara vå saker till att tillägga. Marlena Ernmans La Voix blev så mycket bättre i rockversion med Casablanca. Den hade gått mycket längre i ESC om de framfört den så förra året i Moskva. Opera och Rock är en bra kombination.

Årets Naaaw....-moment var helt klart när Darin fick sin första tolva av Rysslandsjuryn. Så genuint förvånad trodde man inte att en etablerad artist som Darin kunde bli. Heder åt pojken för att han ännu inte blivit en schalgerdiva.

Städdag!

Ikväll kommer tjejerna hit och då måste man ju presentera lägenheten från sin bästa sida, dvs.. bort med all smutstvätt som ligger på golvet och all äcklig disk som dräller överallt. Så idag blev det dags för storstädning! Denna gång lyckades jag riktigt bra och lyckades med att städa alla mina fyra små rum (hall, kök, vardagsrum/sovrum och toalett). Annars brukar det alltid sluta med att jag bara städar hallen och toan, eller bara köket och vardagsrummet/sovrummet. Men denna gången gick jag över alla fyra ordentlig så nu stinker det rengöringsmedel i hela lägenheten!

Sydde även klart min ovve idag, fast jag behöver fortfarande få dit en kasylöppnare och handfängslena... men det får bli ett senare problem.

Har fått en låt på hjärnan som jag började lyssna på för flera år sen (typ två). O-town - I showed her (kolla youtube då jag inte är säker på att den finns på spotify). Grejen är bara att den är sorglig och jag känner mig glad, så det blir en känslokrock!

Hur som helst. Ska läsa ut min bok nu.

Time for a change, take a new direction.

Nu när våren är på intåg känns allting mycket lättare. Vinterns mörker försvinner långsamt bort från sinnet och man kan andas igen. Det är nu det är dags för en del förändringar. Vad dessa förändringar är eller vad det kommer innebära vet jag inte, men det är dags nu.


Torsdag

Aah, härligt med en dag ledigt. Skulle tagit sovmorgon men icke, vaknade 07.20 och var pigg som en mört samt på ett lysande humör. Dagen har spenderats till mestadels inne i centrum där jag kikade runt på bokrean, köpte tre böcker men det var på Myrorna.

Sedan vandrade jag vidare och köpte tre filmer inne på Bokakademin av alla ställen, dessa ska det kollas på ikväll. Efter det tog jag mig en tripp till Claes Ohlssons där jag hittade tre matlådor av storleken medium (enligt pojkarna i min klass, men notera också att dessa små pojkar käkar mer än en häst!) samt låsfixoljor - så nu ska den där dumma cykeln med hem från universitetet!

Tog en liten avstickare också till en syaffär, meningen var att jag skulle köpa lila och gul sytråd, en dragkedja och band att fästa kapsylöppnaren. (Ja, detta är till ovven!). Men av ren snålhet kom jag bara hem med dragkedjan. Pyttsan, sytråd är ju svindyrt! 33 kr rullen, har väl inte jag som student råd med!

Sedan blev det även att jag gick till Hemköp, som tro det eller ej var huvudmålet för min vistelse i "stan". Behövde så hem lite mat, har sjukt många matlådor.... eller jaaa, några stycken i allafall, men inget att äta när jag är hemma! Så nu ligger det lite schyssta råvaror i kylskåpet som jag ska svänga ihop til något smarrigt i morgon.

Fick besök av pappa också nu i eftermiddag. Det var trevligt. Vi fika med semlor. Min första semla i år och troligtvis den enda också! Jag är ju som sagt var snål! Det var väldigt roligt och bra också att pappa köpte en ny dammsugare till mig eftersom den som tillhör lägenheten... mjaaa, vi kan väl säga att den inte suger så bra... vilket är vääääldigt snälla ord som stenåldersklumpen!

Ikväll blir det mys hemma i soffan men bok och film.

Idé

Sitter och lyssnar på My Heart Will Go On med Celine Dion på Youtube... Fick plötsligt en sån väldans lust att skriva en berättelse som baseras delvis på historien om Titanic och dess två systerskepp Olympic och Britannic.

Idén var typ att man får följa systerskeppens liv. Från skiss till sjösättning och deras jungfruresa. Liksom Titanic ska dessa skepp vara havens stoltheter, osänkbara och förstaklassiga. Tyvärr drabbas de av olika missöden under sina jungfruresor. Ett sjunker dramatiskt precis som Titanic, ett annat råkar ut för explosioner i maskin och blir så illa tilltygat att det inte kan användas längre medan det tredje klarar sig hyfsat och används ganska länge innan det tillslut blir ett museum - alt. skrotas.

Vad tror ni?? Verkar det som en bra idé??

Söndag

Suntrip igår blev riktigt nice. Det blev väldigt roligt när förfesten med bara mig, Jessica och Moell-pånken slutade med att det kom flera nya trevliga personer att prata med. Så det var riktigt nice. Sen även at det blev lite mys på kvällen gjorde inte det hela sämre om man säger så...

Idag har jag varit så trött och slö att det är ett under att jag inte har somnat stående. Jag, Jessica och Moell tog en tidig lunch på Donken. Kan säga att Chicago Chicken inte är lika god som den såg ut. New York Supreme är mycket godare.

Har i alla fall lyckats tvätt tre maskiner tvätt, samt diskat, vilket var välbehövligt.

Nu ska jag mysa i soffan med min bok och med Morden i Midsomer i bakgrunden. I morgon blir det Linjär Algebra för hela slanten.

Suntrip!!

Då var det dags för Kravall i kväll - igen... Idag är det Suntrip med tema Gotland. Nice nice. Är för tillfället utklädd till Stekare.... dvs jag har på mig badshorts och bikini. Sitter hemma hos Moell och har det mysigt med ett gäng roliga människor.

Hur tänkte de nu?

Var inne på Willys för några veckor sen med Elin, Linn och Johanna för att köpa snacks till Melodifestivalen. Då uppmärksammade jag det här:



Notera att etiketten på den vänstra flaskan sitter upp och ner.... hur tänkte de nu??

Torsdag

Idag har jag lagat mat, kycklinggryta och min nyttiga sallad blev det. Nu sitter jag och pratar med min lilla älskling (Evelina).

Idag har det varit en da fylld av matte och jag är ännu närmare snaran än förut! Hata Linjär Algebra!

Uppdatering

Oj oj, har inte uppdaterat på ett tag. Detta beror på att jag antingen inte orkat, inte haft något att skriva om eller helt enkelt inte har haft tid.

Det som har hänt sedan jag uppdaterade senast är att jag det nu har gått några dagar sen jag fyllde 20 år. Fick en dildo av Mattias, David, Yousef och Ronnie. Den har fått namnet Charlie.

Var på intervju för Fadderiet igår och det verkar i alla fall lite ljust så kanske kanske att jag får vara med, och då som Design och Tryck ansvarig. Det skulle vara så kul. Måste få igång Tingeling snart också men hittills är det bara Linn, Elin och Johanna som är riktigt intresserade... =(

Var och bastade igår samt var på filmkväll hos David. Bastningen var jättekul och mysig som vanligt. Sen efter vi hade varit på Donken där jag käkade New York Supreme mål + cheese dip + paj hamnade jag i sådan matkoma att jag somnade efter typ fem minuter hemma hos David. Vaknade i morses av att både David snarkade mig i örat. Moell snarkade också lite lätt men det roliga är att han snarkar inte som björn som David gör utan mer som en liten fågelunge... han kommer så slå mig för att jag skriver detta!

Denna dag har varit ett helvete i övrigt. Har gått som en dåre: först från Skäggetorp och hem (3 km), sen till skolan och tillbaka (2 ggr 3km). Sedan ner till Hemköp och hem igen (1 km). Allt som allt har jag gått en mil idag. Dumma cykel som har frusit fast vid skolan!

Linjär Algebra är den andra anledningen till varför detta varit en helvetisk dag. Hatar kursen! Hatar att jag inte fattar! Hatar att vi snart har tenta!

RSS 2.0