Jag fyller 20!!

Idag lämnar man då tonåren. Detta firar man med kladdkaka. I present från David, Moell, Ronnie och Yousef fick jag en dildo.... hmmm... vet inte vad man ska tro om detta.... tycker de att jag behöver snopp eller vad???


Hmm..

... frågan är vad man ska göra?

Sitter och spanar på recept på olika godsaker, dvs desserter. Eftersom det inte blir några festligheter för min del så måste jag ju skämma bort mig själv lite.

Man kanske ska baka en Charlottetårta?

Valentinebakelse? Yak nej! Det var ju mandelmassa i den!

Vit chokladcheesecake kanske? Det lät smarrigt!

Hmm... får se vad de har mer...



Tisdag

Skulle betala Nattis för Moas present (som jag skulle betalat för typ 700 år sedan), upptäcker då att jag mitt stora pucko har råkat radera smset med henne kontonr. Ibland är jag SÅ smart!

Idag har jag även anmält mig till Tingelings sexpartykväll på fredag med vinprovning. Jag tycker det ska vara jättemysigt, dessutom tycker jag även att alla tjejer som är intresserade av att vara med i Tingeling det kommande året bör vara med på denna kväll för att visa sitt intresse, men också för att det är grymt kul!

Annars har denna dagen varit en jävla dag. Har suttit i skolan från 08.00 till 17.00 och pluggat både mekanik och linjär algebra. Tog i kapp i båda ämnena iofs men det var tråkigt att sitta och plugga hela håltimmen som var fem timmar lång.

Men dagens absoluta botten var helt klart när Mattias sa att killarna i klassen hade kommit överens om att fira alla som fyller nu runt slutet av februari på fredag - samtidigt som jag ska på sexpartyt med Tingeling!

Varför var de tvugna att göra så? Jag som hade sett framemot att fira min 20 årsdag med mina pojkar enda sen Januari. Nu blir det ju inget för jag vill inte och tänker inte missa Tingeling-partyt, och jag hinner nog inte med både och. Tingeling skulle nog dra ut på krogen sen och det vill man nog haka på men även om jag träffar mina pojkar där så är det ju inte samma sak, liksom...

Lika bra att inte se fram emot något för det blir ju ändå inte av...

Måndag

Idag var det inte roligt att vakna. Det första jag gjorde var att slå på datorn och se hur det stod till med tågtrafiken, om jag skulle komma hem senare idag eller inte. Beskedet jag fick var att tågen från Falköping till Nässjö var kraftigt försenade och därmed väldigt osäkra. Fick också reda på att nästan alla X2000 från Malmö till Stockholm, dvs de X2000 jag åker med mellan Nässjö och Linköping, var inställda.

Då började tankarna i min lilla hjärna att snurra kring hur jag skulle komma hem. Svaret blev att eftersom även syster min, som var fast hemma och som behövde komma till Jönköping, fick pappa köra oss till Jönköping och att jag därifrån fick ta bussen till Linköping.

Detta fungerade alldeles utmärkt och nu är jag i Linkan. Har varit flitig sen jag kom hem och tvättat två maskiner med tvätt, diskat undan det enorma diskberget samt även hunnit handlat lite frukost mat.

Nu ska jag snart ner och hämta upp andra omgången tvätt och sedan blir det mys framför TV:n eller med en bok i knät.

Söndag

Usch, så mycket snö det har kommit. Inte roligt. Kan inte all snö bara försvinna nu så att vi kan få vår någon gång?

Hur som helst, fick pluggat en del igår iallafall. Kanske inte löste så många uppgifter i varken matten eller mekaniken men har kommit en bit på väg i alla fall.

Idag blir det kanske släktkalas fast det är osäkert eftersom både farmor och farfar samt kusinerna är insnöade. Så det kanske bara blir mormor och morbror som kan komma.

Satt och tittade igår i skolkatalogen från högstadiet, vad man minns de tiderna egentligen! Jag har alltid sagt att jag aldrig vill tillbaka dit men samtidigt så hade man ändå en del roliga saker som hände, dvs när det inte var allt för mycket drama. Alla var så dramatiska på högstadiet. Så töntigt egentligen men jag antar att det är tonårens underbara dagar.

Nej, högstadiet hade lite för mycket drama för min del. Dessutom gillar jag inte att bli anklagad för att snacka skit om en av mina bästa vänner (en av mina bästa vänner då, nu är jag likgiltig mot henne). Grejen var egentligen inte att jag blev anklagad för det utan min kompis fick höra av andra att jag tydligen hade snackat skit om henne, men istället för att komma och fråga mig så utgick hon ifrån att det var sant och slutade prata med henne. Det var först efter jag frågade henne om hon var sur på mig som jag fick reda på att jag tydligen hade snackat skit om henne. Vad jag hade sagt fick jag aldrig reda på för då skulle det tydligen avslöja vem som hade sagt det, så det blev lite svårt att säga att jag inte hade snackat skit om henne eftersom jag inte visste vad jag hade sagt. Något jag ansåg då som positivt kanske hon tog som skit snack. Hur som helst, det spelar ingen roll nu. Det kanske var lika bra, jag har inte tid med falska människor med blodad tand för dramatik. Synd bara att hon tog med sig en av mina andra kompisar.

Nej, högstadiet vill jag inte tillbaka till nu när jag tänker efter. Jag har det bra på högskolan!

Hemma

Idag bar det av hem till lilla Arentorp. X2000 mellan Linköping och Nässjö var försenat med en halvtimme vilket resulterade i att man fick springa som en dåre för att hinna med tåget från Nässjö till Falköping. Sedan stämde tågen bra och jag hann enkelt med bussen mellan Falköping och Vara.

Nu i eftermiddags satt jag med Linjär Algebra och börjar nu faktiskt äntligen förstå lite. Tänk att man måste gå igenom allt från början på egen hand för att man ska fatta någonting. Undrar hur det går på söndag när jag ska börja räkna uppgifterna till senaste föreläsningen ensam, helt utan hjälp. Kommer nog förmodligen få frispel och bränna böckerna,

Hade även tänkt att sitta och räkna lite mekanik också. Vet ej om jag gör det i morgon, på söndag eller måndag förmiddag, men det spelar inte så stor roll heller.

Blev firad av familjen nu ikväll också. Av syster min fick jag ett jättefint halsband och av päronen fick jag en mycket efterlängtad digitalkamera. Nu kan jag äntligen börja ta kort när jag är ute på olika upptåg. Jag älskar den redan. Måste bara ge den ett namn också.... som med alla mina andra tekniska prylar. Ex. Datorn heter Amilo.

My time to shine

Jaha ja, i morgon är det en vecka kvar tills jag blir 20 år. Kanske dags att börja införa vissa förändringar i livet. Jag vet inte varför men ju närmare jag kommer den 28 Februari desto mer vuxen börjar jag känna mig. Jag tänker inte på samma sätt längre, känner inte på samma sätt heller. Jag har börjat känna mig mer mogen än vad jag gjorde för ett halvår sedan. De senaste veckorna har jag kännt en stor förändring ske inom mig, det är dags för något nytt.

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att göra olika saker men har aldrig vågat gör drömmarna till verklighet på grund av att jag har varit blyg och rädd. I höstas ändrade jag på oddsen själv genom att ansöka till fadderigeneral, något som aldrig tidigare skulle vågat. Nu blev jag inte fadderigeneral men jag var inte långt ifrån heller. Istället lyckades jag bättre i drömmen om att bli Tingelingordförande och igår blev jag godkänd av sektionen.

De här två händelserna fick mig att inse att det är dags att sluta lyssna på alla andra och bara lyssna på mig själv. Jag vet bäst vad jag kan och klarar av, ingen annan. Ingen annan ska få säga till mig: "Klarar du verkligen av det där?", för jag vet själv att jag klarar det jag vill klara av. Jag vet inte allt och jag är inte perfekt men det är helt okej, jag klarar mig ändå. Jag tror på mig själv.

Jag har alltid velat vara en del av något. Jobba för ett gemensamt mål med andra men aldrig fått göra det av olika anledningar. Antingen så har jag inte vågat säga att jag vill vara med, eller så har jag varit för ung, eller så har andra helt enkelt inte trott på att jag klarar av det och därför valt någon annan. Men nu har jag fått förtroende av Tingeling-tjejerna och jag tänker inte göra dem besvikna. Jag ska bevisa att jag klarar detta.

Jag gillar den känslan av ansvar jag kände igår på Vintermötet när det verkligen blev officiellt att jag är Tingelingordförande 2010-2011. Det ligger i mina händer hur det kommande året ska bli. Det är grejer som Tingeling jag vill göra.

Så från och med nu tänker jag inte låta någon annan trycka ner mig med ord som: "Klarar du verkligen det där?". Jag tänker heller inte fortsätta ta emot skit som folk slänger ur sig utan att tänka på det. Förut kanske jag svalde det och lät det vara men folk är så väldigt noga med att påpeka när jag gör minsta ynka orätt mot dem så nu tänker inte jag ta deras skit längre. Det kommer bli ett jävla gnäll som det alltid blir, men för första gången i mitt liv så bryr jag mig faktiskt inte. Bli sur, whatever...

It's my time to shine!


Duktiga jag 2

Idag har jag varit mycket duktig igen. Jag hade satt ut som mål för dagen att jag skulle prata med KA om intresse för Tingeling samt att jag skulle fråga Filip om han fortfarande sökte fadderister. Det första gick så bra som det kan gå när man ska prata inför en hel klass. Jag tabbade mig och så vidare men jag hoppas att budskapet har gått ut. Nu är det bara att vänta på att mejlen ska ploppa ner... om det är någon som vill vara med dvs.

När jag, efter många om och men, tog modet till mig och pratade med Filip så svarade han att han inte hade börjat söka efter fadderister än... jag menar Hallå?! Jag har vetat nu i dryga två veckor att jag är Tingeling Ordförande, han har vetat att han är General sen november men ändå ligger jag före honom i planeringen. Jag säger ju det att jag får saker gjorda... varför är det ingen som tror mig??

Duktiga jag!

Idag har jag varit duktig. Sen jag kom hem från skolan vid typ ett så har jag hunnit med följande:

* Tvättat
* Hängt upp tvätten
* Lagat mat
* Städat
* Diskat
* Varit på kvällspromenad
* Återvunnit pappersförpackningar
* Tränat styrka och smidighet
* Pratat med Evelina i telefon
* Sett på Top Model
* Pluggat Mekanik i en timme

Nu ska jag gå och duscha. Sedan blir det nog antingen att se på TV, spela Sims eller läsa.

Moells Tatuering

Fick en förfrågan för två dagar sen från Mattias om jag kunde skissa upp en tatuering, som han hade hittat på internet, åt honom. Som snäll vän så är det klart att jag ställde upp och nu är den klar. Ursprungsbilden var den här:


Lite Fallen Angel tema på den här.

Som ni kanske förstår är denna bilden mycket suddig samt att den har massa konstiga blå fläckar lite överallt. Har ingen aning om de ska vara en del av ursprungsbilden men jag tyckte de var otroligt irriterande.


Lätt uppskissad.

(Nej, jag målade den inte på frihand. Jag har mina metoder för att kopiera av en bild)



Så där ja, nu börjar det likna något. Bara skuggor som fattas.



Färdig!

Seriöst, jag är grym på det här. Borde ta betalt för det också, men det känns dumt att ta betalt av vänner.
Har eventuellt en beställning på gång från Jessica. Ska bli spännande att se vad hon vill ha.


Grattis Evelina!


 Idag fyller denna lilla flicka 20 år! Grattis!

Alla Hjärtans Dag

Usch, nu är den här - dagen jag hatar mest av alla dagar på året. Jag hatar Alla Hjärtans Dag. Det enda som gör den uthärdlig är att Evelina råkar fylla år denna dag. Varför kan dom inte flytta Alla Hjärtans Dag från hennes födelsedag?

Idag ska jag stänga ute omvärlden. Idag ska jag vara tvär och butter. Jag hatar den här dagen!

Tackfesten!

Igår var det Tackfest för PALLEN. Givetvis var man där och skakade på sina lurviga ben. Haha!

Det hela tog sin start när jag vid femtiden åkte till Baljan för att möta upp killarna på fredagspuben. Där möttes jag av den här härliga synen.


Creepy 1 & 2!

Det var tema på denna fest: Sällskapsresan.


Gurra och Foppa var inte lika läskiga.

Sen bar det av till Campushallen där första stationen av fyra på vägen till SkytteC var. Vi fick bland annat klampa runt i en halvmeter hög snö och med avancerad utrustning leta rätt på spritflaskan.

Hur som helst. När vi väl kom fram till SkytteC blev det gemenskap med drick, mat och dans.

Kvällens bästa ögonblick är utan tvekan när Megaluren aka Törner kommer fram och säger att han älskade min serietidning jag gjorde om TackLING och att jag är Awesome! *LER* Han pekade på mig och sa: "Du är Awesome!" Sen pekade han på de andra jag stod med och sa: "Du är inte Awesome! Du är inte Awesome!"

Jag är nöjd. Nu orkar jag inte blogga mer.

Tema Kärlek: Musik

Oj, oj... har glömt att det är kärleksveckan denna veckan. Får ta igen det nu. Först kommer den bästa romantiska musiken. För mig är det följande tio:

1. I'd do anything for love (but I won't do that) - Meatloaf
2. The Power of Love - Celine Dion
3. Everything I do (I do it for you) - Bryan Addams
4. Hero - Enrique Iglesias
5. You raise me up - Josh Groban
6. Amazed - Duncan James
7. Bed of Roses - Bon Jovi
8. Can you feel the love tonight - Elton John
9. Right here waiting - Richard Marx
10. She's the one - Robbie Willams

Upptäckte en sak. Det är bara en av de här tio låtarna som sjungs av en kvinna. Kollade igenom min spellista på Spotify och upptäckte detta udda fenomen: Killar sjunger smöriga kärleksballader medan tjejer sjunger om olycklig kärlek. Hur kommer detta sig?

General Räkan lagar mat

Hej hå, mina små!
Här kommer mitt recept på en nyttig sallad.

2 dl Bulgur
1 näve Kidneybönor
2 st Avokados
1 burk Tonfisk
1/2 påse Findus frysta rotfrukter
6 salladslökar

Receptet kan givetvis ändras så att man får det man själv gillar i, men så här gjorde jag min sallad. Serveras kall!

Söker namn 1

Som jag skrev tidigare så skulle jag lägga upp General Räkans kompisar så att ni kan få chansen att ge dem ett namn. Idag är det dags för den första.


Horoskop

Gick in på Facebook och läste mitt dagliga horoskop. Så här stod det idag:

"Kärleksplaneten venus tar steget in i ditt tecken idag och varslar om att du går gladare tider till mötes. Kanske har du en tilldragande person inom räckhåll?"

Det här låter ju trevligt - som det var sant. Dagens påhitt måste jag säga. När det gäller mig och kärlek så har jag världens största otur, så jag hoppas inte på någonting alls.

Drömmar

Drömde så konstigt i natt. Först drömde jag att hyran på min lägenhet skulle höjas så mycket att jag inte kunde bo kvar. Den andra drömmen handlade om att en noshörning ville döda en elefant med en magnathatt på huvudet och en annan figur. Det klättrades över tågvagnstak och annat. Hel snurrigt.

General Raekan lagar mat

Finns det någon godare doft än ingefära när det läggs ihop med en riktigt god wok? Jag tror inte det. Idag lagade jag kyckling med ingefära, så gott att det borde vara syndigt!

Ingredienser:
1 gul lök (skivad)
2 vitlösklyftor
Ingefära (ungefär en 5 cm lång bit)
2 morötter (tunt skivade)
4 kycklingfiléer (skurna i kubform)
3 dl kycklingbuljong
4 msk thailändsk soya
225 g konserverade bambuskott, sköljda och avrunna.
4 st salladlökar

Gör så här:
Hetta upp en wokpanna och häll i matfett. Fräs lök, vitlök, ingefära och morötter i 1-2 min.
Tillsätt kycklingen och woka 3-4 min tills det är genomstekt. Tillsätt sedan buljong, soja, bambuskott
och salladslöken och låt koka upp.

Servera med nudlar eller ris.

Smarrigt värre!

General Raekan

Till alla er som undrar vart ifrån jag fått inspirationen till blogg namnet så kommer det här:



Det här är lilla General Räkan. Hon var idén till hur fadderiet skulle sett ut om jag hade blivit general. Nu blev jag ju inte detta så därför kommer General Räkan och hennes följeslagare att bli tecknade seriefigurer istället. Hittills är tre (Räkan inräknad) färdig målade samt ytterligare två som jag skissat upp. Nu är det så att de andra behöver namn så därför kommer jag lägga upp dem en och en inom en snar framtid så att ni kära läsare kan hjälpa mig att namnge dem.

Tisdag

Idag var det riktigt jobbigt att gå upp. Speciellt när man vet att en lektion i Linjär Algebra väntar en innan femtimmars hål tills Mekanikföreläsningen börjar. Matten var krångligare än vanligt - avskyr när jag inte fattar med en gång. Dessutom skulle jag gå och prata med tjejerna som går Di och fråga dem om de vill vara med i Tingeling. Första gången jag gick dit, vid nio, så var ingen av tre stycken (de är tydligen tre, trodde de bara var två!) där. Sen andra gången vid tio, då var åtminstone en av dem där. Jag hoppas hon vill vara med även om hon verkar lite skeptisk.

Hur som helst. Håltimmen spenderades först hemma och sen på sta'n med Elin. Vi var på jakt efter något att ha på oss på Tackfesten för Pallen på fredag som har temat Sällskapsresan. Efter en stund inne på Myrorna så hittade vi tillslut en gul kavaj till Elin och en gul skjorta till mig. Vi ska nämligen vara Sun Trip-reseledarna som är så fantastiskt snygga i sina knallgula kostymer.

Men det var inte allt vi fick med oss från Myrorna. Elin hittade en bok jag tyvärr namnet på och jag hittade två böcker:



Den första är en tonårsbok som jag letat jättelänge efter, har nämligen fyra av sex så nu har jag fem av sex. Den andra är Da Vinci Koden på engelska i utmärkt skick. Båda böckerna kostade bara fem kronor styck. Jag kommer så bli ett fan av Myrorna från och med. Alla ställen där de säljer schyssta böcker till lågt pris är mina vänner!

Nu så har kommit hem från föreläsningen i Mekanik och har redan varit så duktig att jag skickat ut mejlen med info om Tingeling till de som är intresserade... eller de som jag har frågat om de är intresserade. Jag vet att det inte är demokratiskt rättvist att inte fråga alla - men varför ska jag vara så snäll hela tiden? Ingen frågar ju mig om jag vill vara med i nått så...

 


En minnesvärd bild!


Lilla David med presenten från mig, gissa vad som var i


Första kärleken

Den här veckan är det Alla Hjärtans Dag, världens största påhitt! Jag avskyr Alla Hjärtans Dag! Inte nog med att det är världens jippo i affärerna (alla måste ju köpa något otroligt sötsliskigt till sin partner som de förmodligen kommer göra slut med innan året är slut) man blir ju dessutom tvungen att se på alla sötsliskiga filmer på TV om alla perfekta par som trotsar alla motgångar. Jag spyr!

Men i alla fall... eftersom det trots allt är hjärteveckan kan jag väl sänka mig så lågt som att låta denna veckan gå i kärlekens tecken... mår illa redan nu...

Hur som helst, jag tänkte att dagens ämne kunde bli Första Kärleken och nu menar jag inte kärlek till sin nalle eller mamma och pappa utan Alla Hjärtans Dag - kärlek. Alltså till en annan person.

För mig var nog första kärleken en kille som jag var ganska bra kompis med när jag gick på lågstadiet. Han var året äldre... skit snygg och jättecool... grym på fotboll... hur som helst, så fick jag honom aldrig för han blev ihop med min bästa kompis då. Det kändes så djupt som det kan på en unge som inte ens fyllt tio, dvs knappt alls, men jag blev sotis när hon var med honom, eller när hon fick "kärleksbrev" (knappt läsbara) från honom som hon tvingade mig att läsa också.

Så mycket tur hade jag första gången jag blev kär och jag kan väl säga att trenden har hållt i sig sen dess... kan ju vara därför jag hatar Alla Hjärtans Dag.



Läsarfråga: Hur var din första kärlek? Skriv och berätta =)

 


Måndag

Idag har jag varit flitig. Gick till skolan vid halv sju (gick bara för att jag vill lyssna på musik). Hade mina två lektioner och därimellan hann jag göra ett kort besök hos El1 och fråga tjejen där om hon ville vara med i Tingeling. Sen efter lunch (pallade inte gå hem och äta utan åt i skolan och gick hem sen) gick jag hem och skrev ihop ett info-mejl om Tingeling som jag ska skicka ut till de jag har raggat upp. Ska bara prata med tjejerna i data också. När mejlet var klart såg jag på top model, spelade sims 3, åt mat och drack lite te.... SAMTIDIGT! Eller ja, teet tog jag efter jag ätit. Nu så har jag lagat min awesome korvgryta och diskat.

En ganska scary bild som jag tog på vägen hem. Skulle inte vilja bli spetsad på en av de där!


19.27

Sitter och tittar på Project Runway. Har precis mumsat klart på en riktig festmåltid: fläskkarré, potatis, chaminjonsås och min gosa sallad gjord på morötter, majs, gurka och tomater. Jag kan inte hjälpa att känna mig nöjd med mig själv idag. Började dagen med att städa hela lägenheten. Sedan gick jag och handlade massor av mat. Av maten gjorde jag två maträtter, kommer bli fler i morgon, och nu har jag ätit. Efter jag har sett klart på Project Runway funderar jag på att antingen läsa eller se på en film, kanske Morden i Midsomer. Såg i Tv-tablån att det är ett bra avsnitt, får bara se om de visar det avsnittet som tablån säger tt de ska göra.

10.18

Hittade lite bilder jag skulle lagt upp för ett tag sen.


Märket från Lucköppningen med VI-Ling och Bi6.


En teckning jag målade till Moa i present. Föreställer henne och Shrek - Jaa, det ser ni ju om ni inte är blinda.

Söndag

Sitter och ser på För Evigt med Drew Barrymore, den bästa versionen av Askungen någonsin. Helt underbar film. Det avr roligt igår med flickorna: Linn, Elin och Johanna. Tycker fortfarande dock att det är orättvist med folk som har ett badkar - jag vill också ha ett badkar.

Idag ska det städas och handlas mat.

VSR

Hej å hå, idag har det varit nordens största pulkatävling, Valla Saucer Rennen. Själv var jag där och tittade. Det var skojsigt.

VSR-Kravallen - en sjukt rolig kravall.

 
Pulkabacken!


Galningar på väg ner i backen.


Starten.


Brrr, kallt att stå i kilt!!



Sitter här igen och pratar med Evelina...


Små saker

Haha, kom att tänka på att jag ahr en del små saker att berätta för omvärlden.

1. Jag har blivit Tingelings nya ordförande - yay, me! För en gångs skull kom jag inte som nr två...(kan ju bero på att det bara var jag som sökte tydligen) men det pratar vi inte högt om.

2. Fick reda på av Tingeling att jag och Jessica ÄR de enda tjejerna som går maskinteknik på Lingsektionen. Vi är unika!

3. Jag har skaffat Halebop vilket har resulterat i att jag och Evelina inte kan sluta prata med varandra och följer därför med varandra överallt.

Det var det

Väx upp!

Är det någon mer än jag som har varit med om upplevelsen att någon man umgås med ganska mycket kan pressa en på olika saker, men så fort rollerna är ombytta då vill plötsligt inte den andre vara med leka längre? Jag blir så trött på allt gnäll. Visst jag vet att jag gnäller också ibland men inte så här. Jag fattar inte vad jag ska göra för att vissa ska bli nöjda. Väx upp, och säg vad det är jag gör för fel istället för att tjura!

Tingelingordförande 2010

Faan, det låter ganska bra ändå. Haha! Jag är nöjd som faan.

Är även nöjd för att jag nu har Halebop, det är nice.

Tingeling

Den här dagen var ganska tråkig och deppig enda tills en snöboll på min ruta signalerade om att tjejerna från Tingeling stod utanför dörren. Jag har tydligen blivit ordförande för kommande år! Jag är skitglad!!! Och full!!

Haha!! Trevliga tjejer de där, gillar skarpt!

Beslut

Nu har jag fattat ett mycket viktigt beslut, det är bara synd att det förmodligen inte kommer att förändra något men nu vet jag i alla fall vad det är jag vill. Har hållt på och velat hit och dit hela hösten men nu vet jag vad det är jag vill och det känns bra.

Hata SJ!

Om det var någon som undra ifall X2000 igår var försenat så kan jag säga att det var det, med två timmar! Allt som allt blev jag tre timmar sen hem så istället för att vara Linköping 21.55 så kom jag hem 00.55!!

Grr... hata SJ!

RSS 2.0