General Raekan lagar mat

Finns det någon godare doft än ingefära när det läggs ihop med en riktigt god wok? Jag tror inte det. Idag lagade jag kyckling med ingefära, så gott att det borde vara syndigt!

Ingredienser:
1 gul lök (skivad)
2 vitlösklyftor
Ingefära (ungefär en 5 cm lång bit)
2 morötter (tunt skivade)
4 kycklingfiléer (skurna i kubform)
3 dl kycklingbuljong
4 msk thailändsk soya
225 g konserverade bambuskott, sköljda och avrunna.
4 st salladlökar

Gör så här:
Hetta upp en wokpanna och häll i matfett. Fräs lök, vitlök, ingefära och morötter i 1-2 min.
Tillsätt kycklingen och woka 3-4 min tills det är genomstekt. Tillsätt sedan buljong, soja, bambuskott
och salladslöken och låt koka upp.

Servera med nudlar eller ris.

Smarrigt värre!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0